Корисні властивості хурми

З приходом морозів і холодів з прилавків магазинів і ринків зникають звичні фрукти і на зміну їм приходять заморські багаті вітамінами “гості”. Наприклад, хурма є ягодою яскраво-помаранчевого кольору, яка володіє терпко-солодким смаком. У країнах Європи дана ягода стала відома недавно – в кінці 19-го століття. До цього часу її активно вирощували в Китаї, звідки вона поширилася по іншим східним країнам.

У своєму складі Хурма містить величезну кількість мінералів і вітамінів, до яких належать вітаміни Р, С, ретинол, залізо, калій, фосфор, магній, кальцій. Великий вміст корисних речовин перетворює дану ягоду в справжнє джерело здоров’я. Дієтологи радять вживати в їжу хурму всім людям, які страждають розладом травлення, оскільки в ній міститься величезна кількість пектинових речовин.

 Ще одна корисна властивість хурми полягати в тому, що вона здатна запобігати різні захворювання, наприклад, розвиток сечокам’яної хвороби. Оскільки до складу хурми входить величезна кількість йоду, її можна назвати незамінним продуктом для людей, що мають проблеми зі щитовидною залозою. Також хурма корисна тим, що може знищити ряд різних бактерій. Наприклад, якщо у людини з’явився кашель, він може з однієї ягоди віджати сік, додати до нього 3,5 ложки чистої води і використовувати отриманий засіб для полоскання горла.

Щоб отримувати кількість вітамінів і мікроелементів, яке необхідно людському організму, людям необхідно в день з’їдати всього 1-2 плода.

Like this post? Please share to your friends: