Чим корисні авокадо і чому їх потрібно додавати в салат?

Дослідження показали, що додавання всього 50 грам авокадо в салати збільшить засвоєння каротиноїдів від семи до п’ятнадцяти разів у порівнянні з салатом без авокадо.

Дієтологи стверджують, що авокадо уповільнює старіння шкіри. Ще авокадо здатне запобігти захворюванню на рак порожнину рота. Активні речовини, що містяться в цих фруктах, вбивають деякі ракові клітини і зупиняють процес переродження здорових клітин.

Корисні властивості авокадо пояснюються дуже високою харчовою цінністю плоду. Харчова цінність (на 100 г м’якоті): калорійність – 120 ккал; жири – до 30%; білок – 1,6% -2,1%; вітамін К – 14.6 мг; дієтичні волокна – 3,65 мг; калій – 437, 27 мг; солі фолієвої кислоти – 45,19 мг; вітамін В6 – 0,2 мг; вітамін С – 5,77 мг; мідь – 0,19 мг.

У вітамінний комплекс авокадо входять: вітамін Е і F. Вітамін Е сприяє поліпшенню постачання клітин нашого організму киснем і до того ж працює як антиоксидант, захищаючи клітини. Вітамін F – це комплекс з жирних кислот: лінолевої і арахідонової. Цей вітамін забезпечує здоровий стан шкіри і волосся.