Готуємо юшку

Найсмачніша юшка, це юшка, приготовлена на природі, зі свіжої тільки що спійманої риби. Для приготування юшки краще брати кілька видів риби, вони додадуть їй незвичайний і багатий смак. Чим різноманітніше буде рибне асорті, тим смачніше вийде юшка.

Не слід додавати в блюдо великої кількість овочів, щоб не перебивати смак страви. Важливим є і вибір посуду. Кращим вважається чавунний казанок. У такому посуді блюдо буде нудитися, а бульйон буде більш насиченим і збереже максимальну кількість вітамінів.

Для приготуванні юшки необхідно взяти наступні інгредієнти: риба свіжа декількох видів (може бути одночасно і річкова і морська риба), вода (можна використовувати річкову), цибуля ріпчаста, картопля, корінь петрушки, сіль, лавровий лист і спеції за смаком.

Приготування. Готуємо перше бульйон. Для цього беремо найменшу і непоказну рибку. Рибу чистимо і патраємо, не очищаючи від луски. Заливаємо холодною водою для отримання міцного бульйону і доводимо до кипіння, поки риба не розвариться. Завдяки швидкому закипанню бульйону, в м’ясі риби збережеться соковитість і аромат. Як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо піну. Після чого бульйон ретельно проціджуємо. Отриманий навар стане хорошою основою для юшки. Тепер можна додавати порізану півкільцями цибулю, корінь петрушки, сіль, варити ще 15 хвилин. Далі в закипілий бульйон додають порізані шматки великої риби, спеції (перець запашний і гіркий, лавровий лист, естрагон) і картоплю. Знову варимо близько чверті години.

Готову страву прикрашаємо зеленню петрушки, кропу, заправляємо шматочком вершкового масла. Юшка готова, приємного апетиту!