Голубці – нестандартний варіант приготування

Сьогодні хочу надати оригінальний рецепт приготування одного з найпопулярніших страв Східної Європи – голубців. Для приготування потрібні:

  • куряча грудка,
  • чотири капустяних листа,
  • трохи рису,
  • будь-які овочі,
  • трохи часнику,
  • трохи сметани,
  • дві ложки пасти з томатів або намело розрізаний томат,
  • чотири ложки сухого білого вина,
  • цибуля, сік з лимона,
  • зеленка,
  • сушені прянощі, сіль, перчик для любителя.

Грудинку обробити на філе, щоб вийшло чотири шматки, трохи відбийте, приперчіть, присоліть, присипте намеленими прянощами, збризніть соком з лимона і залиште на тридцять хвилин.

У киплячій присоленій воді відваріть капустяне листя до м’якості, дістаньте, охолодіть.

Приготуйте начинку: відваріть рис до напівготовності, відкиньте на сито, щоб стекла вода. Розрізану цибулю прожарити до золотого кольору на олії, перемішайте з рисом, приперчіть, присоліть, додайте намелений часник і прянощі.

У кожен листочок капусти викладіть скибочку м’яса і трохи начинки. Складіть філе навпіл. Поверніть капусту, підігнувши краї, як голубець.

Перекладіть в сковорідку або форму, залийте соусом. Для соусу перемішайте сметану, пасту з томатів і вино, приперчіть, присоліть, влийте трохи води, прянощі і ще разочок перемішайте.

Доведіть до кипіння, чотири хвилини протушкувати на великому вогні без кришки, після накрийте кришкою і протушкувати ще п’ятнадцять хвилин.

Покладіть овочі, доведіть до кипіння і поставте в духовку, запікайте до приготування п’ятнадцять хвилин.