Сьогодні хочу надати оригінальний рецепт приготування одного з найпопулярніших страв Східної Європи – голубців. Для приготування потрібні:
- куряча грудка,
- чотири капустяних листа,
- трохи рису,
- будь-які овочі,
- трохи часнику,
- трохи сметани,
- дві ложки пасти з томатів або намело розрізаний томат,
- чотири ложки сухого білого вина,
- цибуля, сік з лимона,
- зеленка,
- сушені прянощі, сіль, перчик для любителя.
Грудинку обробити на філе, щоб вийшло чотири шматки, трохи відбийте, приперчіть, присоліть, присипте намеленими прянощами, збризніть соком з лимона і залиште на тридцять хвилин.
У киплячій присоленій воді відваріть капустяне листя до м’якості, дістаньте, охолодіть.
Приготуйте начинку: відваріть рис до напівготовності, відкиньте на сито, щоб стекла вода. Розрізану цибулю прожарити до золотого кольору на олії, перемішайте з рисом, приперчіть, присоліть, додайте намелений часник і прянощі.
У кожен листочок капусти викладіть скибочку м’яса і трохи начинки. Складіть філе навпіл. Поверніть капусту, підігнувши краї, як голубець.
Перекладіть в сковорідку або форму, залийте соусом. Для соусу перемішайте сметану, пасту з томатів і вино, приперчіть, присоліть, влийте трохи води, прянощі і ще разочок перемішайте.
Доведіть до кипіння, чотири хвилини протушкувати на великому вогні без кришки, після накрийте кришкою і протушкувати ще п’ятнадцять хвилин.
Покладіть овочі, доведіть до кипіння і поставте в духовку, запікайте до приготування п’ятнадцять хвилин.