Коли ви думаєте, що подати до чергового чаювання, роблячи вибір між здобними булками і тортами, згадайте про ніжні, не занадто калорійні і елементарні в приготуванні, плюшки.
Їх витончена форма і різноманіття начинок, а найголовніше, не скрутне приготування, закохався вас з першого разу і, причому назавжди. В якості начинки використовують цедру, кондитерський мак, кокосову стружку або цукор. У будь-якому випадки, якою б ви вид тесту (дріжджове, листкове) або начинку не вибрали, ви отримаєте чудове кондитерський виріб.
Тісто:
– 700-800 г. борошна;
– 220-230 мл. молока;
– 110 р. соняшникової олії;
– 8-10 м. дріжджів (сухих);
– 70 р. цукру;
– Ваніль;
– Вершкове масло і цукор для просочення плюшок.
Хід приготування.
Замісити тісто для майбутніх плюшок. Тепле молоко і м’яке вершкове масло з’єднаємо з сухими дріжджами, додавши цукор, сіль, ваніль.
Просійте борошно, і вилийте в неї рідку заготовку (борошно додавайте не кваплячись, робіть орієнтир по тесту). Отримане тісто залишити для підйому. Через чверть години розділити тісто на однакові частини. Приблизно повинно вийти 8 частин. Тепер кожну частину розімніть, в круглий коржик і просочіть розтопленим вершковим маслом, присипавши цукром. Скачайте корж в рулет і згорніть навпіл. Надріжте ножем, не доходячи, до країв і, виверніть плюшки. Випікати, бажано протягом півгодини при розігрітій духовці 280 градусів.