Поради щодо вибору посуду

При варінні в посуді з нержавіючої сталі продукти не втрачають свої властивості, смак і навіть вітаміни. Приготовлені продукти можуть зберігатися в ній довгий час. Але, на жаль, в ній міститься нікель, що є алергеном, який  може викликати дерматоз. Не рекомендується часто використовувати цей посуд для приготування гострих страв. Теж відноситься і до посуду з титану.

В емальованому посуді можна приготувати обід, зберігати будь-яку їжу, сміливо робити соління й маринади. Але на емальованому посуді часто з’являються тріщини і відколи емалі при неакуратному поводженні з нею. Через них в метал потрапляє волога і виникає процес корозії. Тому краще користуватися емальованим посудом з окантовкою з нержавіючої сталі, вона буде перешкоджати корозії.

Справжня кераміка дуже хороша, від високої температури вона стає тільки міцніше. Але є один недолік – вона швидко поглинає жир, який важко відмивати. Другим недоліком сучасної керамічної посуду є його досить висока вартість. На ринку часто зустрічається неякісна кераміка.

В алюмінієвому посуді не рекомендується готувати гострі і кислі страви. Алюміній руйнується навіть слабкими лугами і кислотами вже при невеликому нагріванні. При цьому утворюються солі алюмінію, які для організму дуже шкідливі. Однак без алюмінієвого посуду не можна зварити кашу, так як в молочні продукти пригоряють в емальованому посуді, але зберігати продукти в алюмінієвому посуді не можна.