Рафінований цукор і здоров’я

Протягом тисяч років цукор був невідомий людині, людина жив і розвивався без цукру. Не згадує про нього ні одна зі старих книг, Коран, Новий Завіт, І-Цзин, Книга внутрішньої медицини Жовтого імператора і т.д. Ще 500 років тому лише деякі люди знали про цукор. А зараз серед всіх харчових добавок цукор має найбільше поширення. Звичайна людина з’їдає в середньому від 60 до 100 кг цукру на рік. Однак, з точки зору повноцінного харчування, цукор – це найбільш нездорова їжа, яка призводить до деградації тіла і викликає дегенеративні хвороби.
Які ефекти цукор викликає в тілі

Найчистіше рафінований білий цукор з тростини або буряка не містить протеїнів, мінералів, вітамінів і клітковини. Він більш ніж на 99% представляє чистий простий вуглевод і швидше подібний хімічному наркотику. Потрапляючи в тіло, він швидко перетворюється на глюкозу і без участі травлення переходить в кров. В організмі він настільки швидко всмоктується в кров, що це вимагає надмірної кількості інсуліну і потім призводить до зменшення рівня цукру в крові до небезпечно низької риси, викликаючи стан під назвою гіпоглікемія. Цей стан проявляється як занепад енергії, стомлюваність, сповільненість рухів, анемія, запаморочення, холодне тіло, нервозність, низький тиск, груба шкіра, потемніння в очах, поганий зір, ціаноз, випадання волосся, безпричинна депресія та інші.
Багато хто страждає від цієї хвороби і навіть не здогадуються про це. На перший погляд це може здатися абсурдом: як це людина, яка в середньому вживає близько кілограма цукру на тиждень, в результаті має вміст цукру в крові нижче норми? Однак вживання занадто великої кількості цукру дійсно призводить до зменшення його вмісту в крові. Коли людина, яка страждає гіпоглікемією, з’їдає цукерку, підшлункова залоза починає викидати інсулін, знижуючи рівень цукру в крові і виснажуючи запаси глікогену (джерела легко доступної енергії) в печінці. У міру зниження запасу глікогену печінка починає посилати сигнал у мозок в пошуку допомоги – і «раптом» у гіпоглікогеніка з’являється сильне бажання з’їсти що-небудь солодке. Коли цукор знову потрапляє в організм, цикл повторюється.
Цукор у формі глюкози постачає енергією все тіло, тому його недолік може послабити будь-який орган, в першу чергу мозок, який потребує глюкози для нормального функціонування. Широке поширення і надмірне вживання цукру в наш час – це найперша причина багатьох розумових і емоційних розладів.
Їжа, охолоджуюча тіло
Цукор і протеїни завжди працюють разом. Надлишок цукру призводить до переваги над протеїнами і охолоджує тіло, робить його втомленим, призводить до нестачі енергії, створює спрагу м’яса. Цукор також охолоджує сексуальні бажання, зменшує сексуальну здатність, веде до фригідності, імпотенції і стерильності.
Злодій поживних речовин
Найгірший ефект цукру в тому, що він краде у нас життєво важливі поживні речовини. Він виводить кальцій та інші мінерали, виснажує запас протеїнів, призводить до вимивання вітамінів, наприклад, вітаміну В1, що веде до поширення карієсу, викликає остеопороз, хворобливе руйнування кісток, є однією із справжніх причин рахіту. Навіть найбідніші люди купують солодку їжу з цукром, а потім скаржаться на нестачу грошей. Це в один і той же час втрата грошей і втрата поживних речовин, але збиток для тіла значно більше, ніж для гаманця.
Поїдання власних тканин
При надлишку цукру і недоліку протеїнів тіла людей стають млявими, обвислими, з’являється стомлюваність, втрата ваги, повільність і всі вищеописані симптоми. Наслідки такі, як при недоліку харчування. Багато видів атрофії – м’язова атрофія, склерози, артрити та інші – пов’язані з надмірним вживанням цукру. Це в дійсності дегенеративні хвороби.
Негативний вплив цукру на згортання крові + виснаження протеїнів – недолік кальцію і солі породжує гемофілію та інші кровоточиві хвороби.
Хвороби серця викликані комбінацією цукру і тваринних жирів, що відкладаються в артеріях як субстанція холестерину.
Два типи тіл, огрядні й худі, можуть бути результатом надмірного вживання цукру. Коли вживають достатньо протеїнів і багато цукру, тоді тіло стає гладким. Коли недостатньо протеїнів і багато цукру, тоді тіло стає худим, втрачає поживні речовини і вага. Худі люди з цієї причини схильні до респіраторних інфекцій, до простуд, грипу, туберкульозу та пневмонії.
Лікарі з Лондонського Дослідницького Медичної Ради виявили, що вживання рафінованого цукру призводить до змін бактерій на слизовій оболонці кишечника. В результаті цих змін відбувається розпад жовчних солей і утворення речовин, що викликають рак.
Цукор і алкоголь
Як і цукор, алкоголь отримують з вуглеводів. Алкоголь має подібної з цукром хімічною структурою і викликає ефекти, подібні тим, які викликає цукор. Хоча хімічні формули алкоголю і цукру подібні, і вони володіють подібним дією, все ж цукор гірше, ніж алкоголь, оскільки люди погано усвідомлюють його деструктивний вплив. Цукор призводить до виродження тіла без участі нашої свідомості. Дегенеративні зміни щодня відбуваються в тілах тих людей, хто неусвідомлено вживає надмірну кількість цукру. Цукор ховається за своєю фальшивою солодкістю. Це помилкова солодкість наркотику, який ми приймаємо і який знаходиться на наших столах, адже на кожному кухонному столі стоїть цукорниця з цукром.
Діти і цукор
Цукор – це перше, до чого розвивається пристрасть у дитини, якщо мати вживає цукор під час вагітності, а потім дає йому дитяче харчування з цукром. Діти звикають до цукру ще до того, як у них розвивається власний природні смак. Коли існує пристрасть до цукру, що спостерігається в більшості сімей, коли в будинку присутній алкоголь, який має аналогічну дію, тоді діти виростають і бачать, що дорослі не тільки приймають ці речі, але і вважають їх нешкідливими. Це формує схильність до алкоголю, до куріння тютюну, до інших наркотиків. І в підсумку це є дебілізірующім фактором.
Ми бачимо дуже сумну картину. Ми бачимо, що наші діти знаходяться на гачку цукру. Ми бачимо безхребетність наших підлітків і, одночасно, примітивну і надмірну сексуальну активність.
Деградація і дегенерація тіла і розуму наших дітей є наслідком не тільки рок музики, наркотиків, алкоголю, тютюну, але також і наслідком вживання цукру.
Сутність цукру
Тривалу звичку вживання цукру дуже важко зламати, оскільки це не просто звичка, а наркотична пристрасть. Якщо ви «скоріше помрете, ніж віддасте щось», то у вас пристрасть. І це пристрасть до наркотику.
Цукор – це брехун, це змій, дуже чіпкий і злісний. І, як правило, ви не помічаєте його до тих пір, поки наслідки не прийдуть до вас і не зруйнують більшу частину вашого тіла.
Ми повинні зробити наше тіло придатним для виживання. Це необхідно в даний час, коли ми стикаємося з радіоактивними викидами, коли водна система забруднена, коли постійно з’являються нові хвороби. В яких би умовах ми не знаходилися, енергетичний баланс нашого тіла повинен бути таким, щоб ми були захищені від цих хвороб. Бактерії та віруси присутні всюди, однак не всі люди ними заражаються. Хворобам не схильні ті, хто встановив правильний баланс у своїх тілах.
Макробиотическое харчування – це те, що необхідно для виживання. Макробіотика дає нам цей необхідний баланс, в правильній пропорції, в правильному процентному співвідношенні з овочів, зелені і зерен. Так ми відновлюємо нормальні функції тіла, нормальний і природний рівень цукру в крові. Вам не потрібні солодкі тістечка, печиво та підсолоджувачі. Щоб підтримувати баланс інь і ян в тілі, вам необхідний цукор в деякій формі, і найкраща форма – це овочі.
Резюме
Чистий рафінований білий цукор з тростини або буряка, цукроза, є наркотичною речовиною. При вживанні цукру в їжу формується наркотична залежність. Ця залежність пов’язана з дією суті цукру. Сутність цукру забирає життєву силу з клітин тіла людини, яка вживає цукор. Сам цукор не містить житті. Якщо, приміром, додати цукор до живих ягодам у співвідношенні 60%: 40%, то отриманий продукт, варення, вже не заграє. Цей простий досвід показує, що цукор, будучи абсолютно мертвим, знищує життя, з якою стикається. Ніхто не може вижити, харчуючись одним цукром. Навіть бджоли не можуть жити тільки на меді. Вони також їдять пилок (протеїн) і сіль.
Всякий цукор має рослинне походження. До цукру примикають природні солодощі: мед, екстракти з ячменю, рису, зерновий, кленовий сироп, далі, в більш широкому сенсі це також включає фрукти та іншу їжу з надмірно солодким смаком. Ці натуральні продукти не викликають наркотичної залежності, проте, якщо вони споживаються в надлишку або постійно, то можуть викликати ефекти, подібні до тих, що описані вище. Не обманюйте себе тим, що мед та інші солодощі природні і тому безпечні.
Щоб підтримувати баланс інь і ян в тілі, вам необхідний цукор в деякій формі, і найкраща форма – це овочі.
Якщо ви вживаєте червоне м’ясо, що є екстремальним ян, то ви потребуєте в концентрованому цукрі, що є екстремальним інь. І навпаки, у вас виникає сильне бажання цукру, якщо ви їсте м’ясо.
Ви можете відмовитися від червоного м’яса і замінити його рибою, або індичкою, або куркою і ви можете проявляти в цьому стриманість, і ви побачите тоді, що зникне і потреба в цукрі.
Якщо хочеться солодкого – їжте більше овочів, добре їх пережовуйте, їжте зерна, фрукти помірно солодкі, але не надмірно солодкі. У вас не повинно бути потреби в солодкому, у фруктових підсолоджувачах. Вам не потрібні борошняні продукти, такі як пироги і печива. Ви можете отримувати необхідний вам цукор з овочів, вживаючи їх у достатній кількості. Дуже важливо добре пережовувати овочі та отримувати задоволення від їх солодощі. Також злаки і зерна слід добре прожовувати так, щоб проявився їх солодкий смак. Вони всі солодкі, і ця солодкість – справжня насолода.