Салат Змійка у вигляді змії

 

 

Оригінальний салатик, простий у приготуванні і легкий в оформленні. На дитячому дні народження буде прикольно виглядати на святковому столі, так, в загальному то, і на Новий рік змії буде до речним. І вже зовсім скоро наступний 2013 Новий рік – якраз рік змії, так що беремо рецепт собі до уваги.
Склад салату:

 

 

 

1 баночка консервованої горбуші,
4 середні картоплини,
3 яйця,
2 плавлених сирка,
1 зубчик часнику,
майонез,
Для прикраси: мариновані огірочки, ще 2 яйця і зелень, можна використовувати консервовану кукурудзу і морквину

 

 

Консервовану горбушу можна з успіхом замінити на відварну курку.

Рецепт приготування салату:

 

Картоплю і яйця для салату потрібно відварити заздалегідь, остудити, очистити. Якщо не остудити, при нарізці вони перетворяться в пюре, а нам це не потрібно.

 

Інгредієнти (картопля, яйця, сирки) натираємо на тертці, викладаємо в салатник. Рибу подрібнюємо виделкою, видаляємо кісточки, викладаємо в салат.

 

Часник пропускаємо через прес, змішуємо з майонезом і заправляємо їм салат.

 

Власне, сам салат вже готовий, тепер будемо його прикрашати у вигляді змії. На блюдо викладаємо змійкою салат, надаємо йому форму звивистих ковбаски. Робиться це легко, тому що всі інгредієнти натерті на тертці і маса добре ліпиться. Змію обсипаємо тертим яйцем для вирівнювання поверхні. Якщо ви вже фахівець з карвінгу, можете викласти змію шарами, останнім з яких буде терте яйце, але врахуйте, що акуратно і красиво листковий салат у вигляді змії зробити набагато важче.

 

Тонкими кружками нарізаємо мариновані огірки і викладаємо з них луску змії. Очі і візерунок з маслин. У мене залишалося трохи кукурудзи від іншого салату і я її використовувала в оформленні зміїної мордочки. Жало і корона з морквини.

 

А решту терті яйця змішуємо з часником, майонезом і дрібно рубаною зеленню і формуємо з них колобки – це будуть яйця змії, прекрасна закуска дорослим під високоградусні напої 🙂