Що приготувати на Новий рік 2013 - Екстра поради

Що приготувати на Новий рік 2013

Що приготувати на Новий Рік 2013, які гарячі страви, салати, закуски, бутерброди і напої поставити на стіл у відповідності зі східним календарем тридцять першого грудня, я розповім зараз.

Вважаю, що сервірування новорічного столу викликає вже значно менше запитань, а стало бути, тепер можна зайнятися кулінарними шедеврами.

Відносно недавно з’явилася традиція готувати страви, відповідні покровителю року прийдешнього. Проблема полягає в тому, що доводиться об’єднувати звичну європейську кухню з східною філософією, підбирати продукти та методики їх кулінарної обробки, узгоджуючи з елементами, які відповідають тій чи іншій тварині.

Що готувати на Новий рік

При виборі страв для новорічного столу згідно зі східним календарем, слід враховувати не тільки ознаки, характерні для майбутнього талісмана, але і для його стихії. У наступному році нашим талісманом буде чорна, водяна змія. Давайте приготуємо їжу, яка припаде їй до смаку.

Вирішуючи, що готувати на новий рік 2013, пам’ятайте, що змія харчується м’ясом, рибою та яйцями. Буде чудово, якщо на святковому столі опиниться декілька видів м’яса дрібних і великих тварин, а так само птиці. В першу чергу, це заєць і кролик, запечені в духовці або тушковані.

Заєць, запечений у сметані

Склад:
1 заєць
3-4 ст. ложки жиру
1 склянка сметани
2 ст. ложки борошна
2 моркви
2 головки ріпчастої цибулі
2 болгарських перцю
петрушка
1,5 склянки оцту 3%
чорний перець, мускатний горіх, паприка, куркума, сіль за смаком

Приготування: тушку випотрошеного і промитого зайця зачистити, видалити плівку і сухожилля. Розрубати на шматки і замаринувати в слабкому розчині оцту на 4-6 годин. Морква, ріпчаста цибуля, болгарський перець і петрушку нарізати. Всі прянощі і спеції змішати разом.

Зайця натерти ними і з підготовленими корінням укласти на велику сковороду, полити розтопленим жиром, додати 1,5 склянки води і готувати в духовці, приблизно, 50 хвилин при 200 градусах, періодично поливаючи соком.

Зайця вийняти з духовки і перекласти в каструлю, а на сковороду, де готувався заєць, долити 1 склянку гарячої води і прокип’ятити. Обсмажену муку розвести в склянці бульйону або води і влити в сковороду. Все знову прокип’ятити, процідити і влити в каструлю із зайцем. Додати туди ж сметану і тушкувати до повної готовності м’яса. Готові шматки зайця викласти на блюдо, полити соусом, що утворився і прикрасити зеленню. Зайця можна замінити на кролика.

Порадуйте змію різноманітністю частувань. За сформованою традицією, стіл повинен ломитися від закусок і напоїв. Не стане виключенням і рік 2013, адже наш нинішній талісман теж любить поїсти, як слід. Особливо, це відноситься до м’ясних страв.

М’ясні страви

Можна відварити яловичий язик або будь-яке м’ясо, нарізати його невеликими шматочками, залити грибним соусом, посипати тертим сиром і запекти в духовці хвилин 20.

Грибний соус:
400 г лісових грибів
200 г сметани
1 ст. ложка борошна
2 головки ріпчастої цибулі
сіль
мелений чорний і запашний перець

На сковороду налити не рафіновану рослинну олію, нагріти, висипати гриби і обсмажити. Всипати в гриби, нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, довести до готовності, додати сметану, прокип’ятити і всипати борошно. Добре розмішати, що б не було грудочок, посолити і поперчити. Соус готовий.

Салати і рибні блюда

Змія 2013 року – водна, і дуже любить морепродукти та рибу, тому, замислюючись про те, що можна приготувати на новий рік 2013, майте на увазі, що цілком доречно будуть виглядати на святковому столі страви з вмістом цих продуктів. Проявіть фантазію і запропонуйте гостям побільше салатів з морепродуктами, рибою, яйцями і м’ясом.

Можна взяти морську рибу, наприклад, сьомгу, посолити її в такому складі:
сіль – 3 ст. ложки
цукор – 1 ст. ложки
дрібно нарізана зелень кропу
горілка або коньяк стільки, що б вийшла кашка з солі і цукру

Все з’єднати і підготовлені шматочки філе вмочити в цю суміш. Покласти в льняну, чисту ганчірочку, загорнути і прибрати в холодильник на 12 годин. Після чого, сіль можна змити, нарізати на тонкі пластики і вживати на бутербродах або з цибулею, зеленню, лимоном, маслинами, оливковою олією.

Звичайну оселедець під шубою або олів’є можна прикрасити дуже густим домашнім майонезом, написавши на них новорічні привітання, або намалювавши змію під ялинкою. Фантазуйте, і у вас все обов’язково вийде!

Рибу можна запекти у фользі, на грилі, обсмажити у клярі і подати з овочами і зеленню. Змія вживає тільки свіжу, натуральну їжу, тому, вирішуючи, що готувати на свято, не відмовляйтеся від свіжих овочів і будь-якої зелені в салатах, прикрашайте нею м’ясні та рибні страви.

 

Напої

Приділіть особливу увагу напоям. Обов’язково поставте на стіл воду, краще всього з колодязю. У сама звичайна природня вода, в якій укладена міць стихії.

Вибираючи, що пити в новорічну ніч, пам’ятайте, змія – дама вишукана і примхлива. Самогон і пиво їй подавати не варто. Нехай краще буде менше, але краще. Поставте на стіл гарне вино, коньяк і, звичайно ж, незмінне шампанське. І все обов’язково хорошої якості! Соки повинні бути яскравими, а келихи і фужери прикрасьте фольгою.

При складанні святкового меню, господині повинні пам’ятати, що змія воліє тільки свіжу їжу зі свіжих продуктів, приготовану в день вживання, а не напередодні. І ніяких напівфабрикатів і консервованих продуктів не повинно бути на столі. Чим менше їжа піддасться термічній обробці, тим смачніше вона здасться символу наступаючого року. Готуйте частування з запасом, так як змія – любителька попоїсти, і може розсердитися, якщо їжа закінчиться раніше часу.

На цей раз кожна господиня може застосувати свою фантазію і вигадку, адже символ року любить багато. Можна приготувати різні частування, і не обов’язково дорогі. Все повинно відповідати вашому матеріальному становищу.

Не забудьте, що скатертина, серветки або посуд на святковому столі повинні мати блакитний, зелений, синій або чорний колір.

І що б ви не поставили на свій новорічний стіл, як би його не прикрасили, головне – це затишок і тепло домашнього вогнища, щасливі обличчя рідних і друзів, любов і турбота один про одного.