Що приготувати на сніданок - Екстра поради

Що приготувати на сніданок

Всім, кого чекає важкий робочий день, дуже важливий щільний і ситний сніданок. Снідати потрібно так, щоб почуття голоду не виникало хоча б до обідньої перерви. Дуже багато, а в основному чоловіки, люблять щільно поїсти з ранку. Хоча дієтологи постійно вселяють нам користь фруктів і свіжих соків. Головна мета сніданку – це щоб наш організм отримав достатню кількість білка, вуглеводів та хоча б трішки клітковини.

Білок ми знайдемо в яйцях, сирі і в горіхах. Можна поїсти кашу з цільних зерен і зерновий хліб – тут є вуглеводи. Не забудьте про фрукти і овочі. Не варто змушувати вашого малюка, з’їсти всю кашу до кінця, якщо він ходить у дитячий садок, адже там він отримає повноцінний сніданок. А ось школяра навпаки, погодуйте щільніше. Студентам теж бажаний щільний сніданок. Багато людей їдять на сніданок курячі яйця. Вчені виявили, що відчуття ситості залишається довгим саме від яєць. Їх відварюють в круту і некруто, смажать яєчню або у вигляді омлету.

Найкращим і швидким варіантом ситного сніданку залишилася традиційна яєчня. Вона стала дуже універсальною, додають в яєчню і твердий сир, і бекон, цибулю і тушковані овочі. Майже так само швидко можна приготувати і омлет. У французів людина, яка може смачно і красиво приготувати омлет, вважається професіоналом.

Ще один вид ситного сніданку – це гарячі бутерброди. Їх може приготувати кожен. Покладіть на хліб сосиски або помідори, можна зелень або шинку, а потім прикрийте всі сиром. Так само можна доповнити свій сніданок грінками. Додайте в збиті яйця трохи майонезу і приправ, збийте ще раз. А тепер умочіть шматочки хліба, підійде будь-який, і обсмажте на олії. Смакота й ситно!