Торт «Спокуса Мефістофеля» - Екстра поради

Торт «Спокуса Мефістофеля»

У сьогоднішній пораді сайт Eporada.net.ua розповість вам про те, як приготувати дуже смачний торт під назвою «Спокуса Мефістофеля». Піднесете його своїй коханій людині, і ваші стосунки в родині стануть ще більш серйозними і міцними.

Отже почнемо:

Інгредієнти

На тісто:

– 4 курячі яйця

– 350 гр. цукрового піску

– 300 мм сирого згущеного молока

– 400 гр. сметани.

– Розпушувач для тіста приблизно дві чайних ложки

– 600-700 гр. пшеничного борошна вищого гатунку

– 100 грам какао порошку

– І ванілін за смаком.

На крем:

– Дві літри сметани

– 400 гр. цукрового піску

– 250 гр. будь-яких горіхів (арахіс, кешью, волоські, лісові та інші).

На глазур:

– 10 ст. ложок цукрового піску

– 8 ст. ложок сметани

– 100 гр. вершкового масла

– 100 гр. какао порошку.
Спосіб приготування

Тісто:

Курячі яйця необхідно збити з цукровим піском до утворення міцної піни, потім додати сметану, сире згущене молоко, розпушувач для тіста. Після цього, потрібно все ретельно розмішати, і акуратно, не поспішаючи додати борошно, після цього все це потрібно не кваплячись перемішати зверху вниз. Розділити все тісто, що вийшло на дві рівні частини. В одну половину тіста додаємо заздалегідь просіяний какао порошок, а другу частину так і залишити білого кольору.

Деко для випікання необхідно змастити олією і зверху посипати панірувальними сухарями.

Білий і шоколадний корж випікається окремо при температурі 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Крем:

Сметану збиваємо до утворення густої і стійкої піни, потім поступово додаємо цукровий пісок і за допомогою міксера все збити до розчинення цукру. Потім додаємо горіхи і не поспішаючи все перемішуємо, щоб не розтопилась сметана.

Глазур:

Цукровий пісок, сметану і вершкове масло необхідно на водяній бані розігріти до повного розчинення цукру, після цього, додаємо просіяний какао порошок і на водяній бані доводимо глазур до густої консистенції.

Білий бісквіт розрізаємо на дві частини і змащуємо їх кремом. А шоколадний бісквіт необхідно руками поламати на невеликі шматочки, потім кожен цей шматочок змокнути в сметанному кремі і довільною формою викласти на білий бісквіт і зверху полити все це залишеним сметанним кремом. Після цього потрібно поставити торт в прохолодне місце на півтори-дві години, а потім полити його глазур’ю, але глазур повинна бути не гарячою і злегка остившою. Знову поставити торт в холодильник для того щоб глазур застигла. Смачного.