Весняні перезавантаження

Весняні перезавантаженняУ цю пору року хочеться перевернути весь світ – реалізувати грандіозні плани, шалено закохатися, стати красивішими, .. Однак поки організмові все це не «потягнути». Адже на тлі пробудження природи «розцвітають» весняні нездужання.
Гіповітаміноз – головний винуватець весняних нездужань. Що ж робити? Адже весняний «набір» овочів і фруктів досить мізерний, та й «заморські» не викликають «належної» довіри і зашкалюють у ціні. Де шукати «недорогі» вітаміни?

• Найдоступніший фрукт – яблука. Але намагайтеся вибирати ті, що ростуть у вашому регіоні. З овочів рекомендується частіше вживати буряк і капусту.

• А капуста взагалі – джерело вітамінів.

• Їжте більше моркви. Але вживайте її з вершками, сметаною або рослинним маслом – жиророзчинні вітамін А і бета-каротин так найкраще засвоюються.

• Зверніть увагу на гарбуз і редьку. У них дуже довго зберігаються майже що всі вітаміни!

• Висадіть на підвіконні зелену цибулю: його ніжні пір’їнки набагато корисніше ріпчастої цибулі.

• Недорогий, але дуже корисний продукт – морська капуста: добова норма йоду міститься вже в 100 грамах!

Добра порада від лікаря:
Але якщо ви страждаєте шлунково-кишковими захворюваннями, рекомендується обмежити вживання капусти, редьки і цитрусових.