Вплив меду на організм людини

* У Древній Греції безсмертя богів пояснювали тим, що вони харчувалися амброзією, що складається з меду, молока й нектару.

* Великі мислителі давнини Піфагор, Гіппократ, Арістотель та ін, вважали, що споживання меду сприяє продовженню людського життя.

* За переказами, Демокріт внаслідок старості вирішив позбавити себе життя і став відмовлятися від їжі. Щоб відкласти цю подію на дні свят, він наказав поставити перед собою чашу з медом, і, вдихаючи запах меду, зумів продовжити собі життя на потрібне число днів, коли ж мед був винесений, він помер у віці 107 років.

* «Батько медицини» Гіппократ не тільки широко використовував мед як ліки, але харчувався їм сам і дожив до 109 років.

* Відомий бджоляр Вітвіцький у своїй книзі «Про благотворний вплив меду на організм людини писав, що польський поет Трембицький харчувався найпростішою їжею з медом протягом 30 років, тому в 80 він виглядав молодо.

* У роки Великої Вітчизняної Війни Інститутом бджільництва спільно з лікувальними закладами Москви і Томська вивчалася дія меду як лікувального засобу на хворих та поранених воїнів. Було встановлено, що навіть слабкий водний розчин меду не тільки зупиняв ріст бактерій, але і вбивав їх.

* З 900 давньоєгипетських медичних рецептів, виявлених на папірусі, більше половини включає мед, як засіб для лікування захворювань печінки, жовчного міхура, нирок, кишечника, очей і т.д.

* Великий грецький лікар Гіппократ, який вважається «батьком сучасної медицини», був вегетаріанцем і харчувався медом. У своїх листах він нагадує про зміцнювальних властивості меду, який допомагає в профілактиці різних захворювань.

* Завдяки високій концентрації цукрів у меді, він вбирає рідини, що знаходяться з ним контакті, і володіє антибактеріальними властивостями. Мед має високу ефективність при лікуванні інфекцій дихальних шляхів, хронічних захворювань печінки, кишечника, нирок та інших органів.

* Мед ефективний при обробці ран та опіків на шкірі. У разі опіку мед перешкоджає доступу повітря до обпаленій шкірі.

* При контакті з відкритою раною мед підсушує її, відтягуючи рідина. Ензими, що знаходяться в меду, призводять до утворення перекису, яка очищає і дезінфікує рану. Моноцукри меду живлять уражені клітини і допомагають регенерації.

* Використання меду як джерела цукру більш корисно, ніж споживання звичайного білого цукру. Дослідження довели, що рівень захворюваності діабетом серед тих, хто вживає в їжу моноцукри, нижче, ніж у тих, хто вживає білий цукор.

* Жінкам, які хочуть скинути зайву вагу і уникнути втрати кальцію, рекомендується приготувати суміш меду і Тхінь в співвідношенні один до одного. Тхінь є джерелом кальцію, а мед – енергії.

* Для приготування засобу від кашлю слід змішати цибулю з медом або чебрець чай з медом. У цих сумішах мед виконує антибактеріальні дії.

* Для обробки ранки рекомендується нанести на шкіру обличчя медову маску, а на наступний день – прополісовую маску. Якщо ранки не проходять, слід додати в маску маточне молочко.

Важливо знати

Мед повинен бути в нашій хаті не тільки на свята. І не тільки в якості їжі. З тисячі давньоєгипетських медичних рецептів, виявлених ученими на папірусах, понад половини включають мед як засіб лікування від різних захворювань. Відомо, що великий Гіппократ, батько сучасної медицини, був вегетаріанцем і харчувався медом. Ну, а тим, хто хоче позбутися зайвої ваги і схильний до діабету, порада одна – замініть білий цукор на натуральний мед. І взагалі частіше вживайте його – на здоров’я!

Like this post? Please share to your friends: