Як лікуються від похмілля в різних країнах!

 Я сьогодні підготував  про те, як бореться народ у світі з наслідками надмірного вживання алкогольних напоїв. Я рідко випиваю, але не дуже приємно почувати себе зранку, неначе город перекопав, можливо й гірше. 🙂

 Німці. Борються з похміллям маринованим оселедцем з гірчицею. Багатий солями і спеціями оселедець разом з доброчинними діями гірчиці наповнює організм людини корисними мінералами, що сприяє швидкому послабленню самого неприємного похмілля.

Греки. Використовують гострий соус цацакі. Приготувати його можна навіть в домашніх умовах дуже легко: в натуральний йогурт додаються дрібно нарізаний огірок, часник і цибуля, чайна ложка оливкової олії і щіпка гострого перцю чилі або сушеної м’яти. М’який і в той же час злегка пронизливий смак не тільки тонізує ваш організм, але і приведе в порядок розум.

Фіни. Борються з похміллям не зсередини, а ззовні. Всі неприємні наслідки святкування фіни залишають у своїй знаменитій сауні. Адже в такому середовищі людина очищається від всіх шкідливих речовин, що наповнюють його організм.

Індійці рятуються напоєм «Тулсі-Ардак-чай». Готувати напій потрібно так: 5 хвилину кип’ятіть півлітра води зі свіжим дрібно нарізаним коренем імбиру, базиліком і анісом (всього по чайній ложці). Додаєте склянку молока і пару ложок чорного чаю, цукор за смаком. Ще трохи тримайте на слабкому вогні і можна лікуватися!

Узбеки вдаються за допомогою до шурпи – наваристого, гострого супу з бараниною, овочами, прянощами та зеленню.

А як Ви боретесь з похміллям?