Як правильно приготувати відбивні

Для приготування смачних і апетитно виглядаючих відбивних в першу чергу необхідно вибрати правильне м’ясо і неважливо, яловичина чи це, свинина або курка. Від правильного вибору буде залежати соковитість, жорсткість і зовнішній вигляд страви.

Бажано вибирати м’ясо від молодої тварини і яке не перебувало в заморожуванні. Якщо ж м’ясо було заморожено, то краще щоб воно не було піддано багаторазового заморожуванню, чим менше раз тим кращого смаку буде відбивна.

Вибирати м’ясо необхідно без плівок, жиру і жил. Свіжа свинина рожевого відтінку, а яловичина і телятина – соковитого світло-червоного кольору. Так само при виборі необхідно шматок м’яса обстежити на рівномірність кольору і запах.

При приготуванні м’яса необхідно нарізати по товщині до 2см – молоде і не більше 1,5 см – м’ясо дорослої тварини. Куряче філе ж не можна нарізати товстими шматками, інакше воно буде занадто сухим, а смажити його краще в клярі. Нарізати м’ясо необхідно більшим, гостро наточеним ножем поперек волокон точними, різкими рухами. Якщо ніж великий і гострий ця задача не така вже й складна.

При відбиванні кожен шматок промокнути від зайвої вологи і загорнути в целофан, м’ясо не буде розповзатися і на стінках кухні не буде бризок. Якщо м’ясо не промокати, то скоринка на відбивною при смаженні довго не буде з’являтися і всередині м’ясо стане сухим. При відбиванні м’ясо повинно зменшиться по товщині приблизно вдвічі.

Після відбивання потрібно залишити м’ясо дійти приблизно на 1-1,5 години, можна на цей час замаринувати. Після цього часу поперчити, полити лимонним соком і краще не солити, якщо хочете соковитого м’яса. Для відбивних в клярі або в сухарях м’ясо посолити перед тим як обваляти в сухарях або клярі. В інших випадках солити краще після того як утвориться скоринка.

Безпосередньо перед смаженням обкачати в сухарях, яйці, ніжному клярі, борошні та ін Сковорода повинна бути розпечена, як говоритися, “до біла”. Тільки в цьому випадку м’ясо швидко набуде хрустку скоринку і залишиться соковитим всередині. Дно сковороди потрібно повністю закрити м’ясом і смажити не більше 5-7 хвилин, перевернувши один раз.

При подачі можна прикрасити колечками тонко нарізаної цибулі, помідора. Можна посипати натертим сиром і запекти в розігрітій духовці буквально 1 хвилину. Подавати до столу можна з гостро-солодким соусом і зі свіжими овочами.

Смачного!