Як правильно заварювати чай

Як правильно заварювати чай цікавить багатьох. Практично кожна людина на планеті любить випити чашечку цього ароматного напою в компанії друзів за приємною бесідою, або ж на самоті насолоджуючись прекрасним видом з вікна, або ж сутра, щоб зарядитися бадьорістю і настроєм на весь майбутній день. Але як правильно приготувати цей чудодійний напій знають не багато. Смак чаю безпосередньо залежить від обраної вами води для заварювання напою. У Стародавньому Китаї для заварювання чаю використовували воду з гірських джерел, а у В’єтнамі з цією метою використовувалася тільки дощова вода.

Сьогодні, звичайно ж, реалії сучасного світу зовсім інші, і ніхто не просить вас збирати дощову воду, щоб насолодитися напоєм. Віддавайте перевагу м’якій воді, яка не проходила очищення в спеціальних водоочисних фільтрах. Надмірно хлоровану воду бажано попередньо відстояти. Як правильно заварювати чай шляхом трехступенчатого кип’ятіння води. Перший етап кип’ятіння води для заварювання чаю характеризується появою на бічних поверхнях чайника невеликої кількості бульбашок. Далі йде друга стадія кип’ятіння води, коли вода починає помітно кипіти, в цей момент складається враження, що вода починає біліти через велику кількість бульбашок на її поверхні. Слід зазначити, що друга стадія досить нетривала і швидко переходить у третю стадію – бурхливого кип’ятіння. Так от для заварювання смачного чаю підходить саме вода другій стадії кип’ятіння.

Далі слід вибрати якісний чай, щоб в подальшому отримати воістину смачний напій. Намагайтеся вибирати натуральні чаї в спеціалізованих магазинах, де ризик придбати неякісну продукцію зводиться до мінімуму. Також зверніть особливу увагу на вибір чайника для заварювання чаю. Віддавайте перевагу фарфорових, фаянсових або керамічному чайнику, але ніяк не металевого або срібному.

Заварювати чай слід з розрахунку: одна чайна ложка сухого чаю на одну чашку готового напою. Якщо планується чаювання у великій компанії з подальшим розведенням заварки окропом, то кількість сухого чаю при заварюванні слід збільшити на 20%. Наполягати чорний чай слід 3-5 хвилин, квітковий – 2 хвилини, зелений – 2-3 хвилини. Ось і все, тепер ви знаєте, як правильно заварювати чай.