Як приготувати плов

Це надзвичайно смачне і ситне блюдо присутній практично у всіх національних кухнях народів Середньої Азії та Кавказу. Люблять готувати плов і в нашій країні Правда, в міських умовах плов готується зовсім інакше, ніж його готують, скажімо, узбеки чи туркмени. Вони готують плов у великому казані на відкритому вогні, виключно з баранини з додаванням курдючного жиру. Ми ж будемо готувати плов, адаптований під міські умови, але від цього його смак не стане гірше. Як приготувати плов в домашніх умовах? Вам знадобиться чавунна ємність з напівкруглим дном. Можна використовувати чавунну каструлю з товстими стінками і дном, курятину або просто глибокий сотейник.

Ще вам знадобиться шматок свинини і довгозернистий або пропарений рис. Особисто я використовую пропарений рис, він готується швидше, а плов виходить розсипчастим. Без використання цибулі, моркви та спецій вийде просто рисова каша з м’ясом. Тому запасаємося спеціями для плову (розмарин, зірра, каррі, чорний горошок, барбарис) і великою кількістю цибулі та моркви. Завдяки цим інгредієнтам, плов стає соковитим і набуває красивий колір.

Багато молоді господині губляться у великій кількості рецептів, як приготувати плов. Незважаючи на невеликі розбіжності в приготуванні цієї страви, в цілому плов готується за одним принципом. Нижченаведений рецепт допоможе вам освоїти процес, як приготувати плов в домашніх умовах.

Попередньо залийте рис (1-1,5 склянки) кип’ятком і залиште на 20 хвилин для пропарювання (не перемішувати!). В цей час готуємо цибулю (3 шт.) І моркву (3-4 шт.): Цибулю дрібно нарізаємо кубиками, а моркву соломкою або трьом її на крупній тертці. М’ясо (600 г) нарізаємо на невеликі шматочки (1х1см), а в цей час в посуді, де будемо готувати плов, нагріваємо олію. Коли олія почне злегка диміти, обсмажуємо в ньому м’ясо до утворення скоринки. Окремо обсмажуємо цибулю та моркву. Рис відкидаємо на друшляк і опускаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варимо п’ять хвилин, знову зливаємо в друшляк і промиваємо холодною водою. На шар м’яса потрібно викласти шар моркви, цибулі і рису, додати спеції для плову, сіль і все це залити склянкою окропу. Якщо ви готуєте плов з яловичини або курки, то можна додати шматочки вершкового масла. Варіть плов 20-25 хвилин під кришкою, не перемішуючи. Після закінчення часу плов знімаємо з вогню і даємо настоятися. Перед подачею на стіл всі верстви ретельно перемішуємо.

Like this post? Please share to your friends: