На сьогоднішній день існує багато рецептів для того щоб приготувати безалкогольний пунш, але ми спробуємо надати вам трошки веселощів і приготуємо алкогольний пунш. Найголовніше правило, про яке ви повинні пам’ятати, при приготуванні пуншу в домашніх умовах – ні в якому разі не треба вливати в коньяк або ром гарячу воду, та як через це втрачаються ефірні, ароматичні речовини. Наслідок цього напій вийде не смачним і без аромату.
Рецепт приготування лимонно-апельсинового пуншу:
Склад:
0,5 літра Рома;
750 гр. – Білого сухого вина;
Один літр води,
250 гр. – Цукру;
Апельсин;
Лимон.
Як приготувати напій:
З лимона і апельсина необхідно вичавити сік. Потім змішати з вином і цукром. Близько години суміш необхідно настояти, після чого поставити на вогонь і підігріти. Далі необхідно додати в напій ром, теплу воду і перемішати. Готовий пунш розлити по порціях.
Кавовий пунш.
Склад:
400 гр. – Чорного гарячої кави;
Один стакан – червоного вина;
Одна чарка – коньяку;
Кілька шматочків цукру;
Лимонна або апельсинова цедра.
Як приготувати:
Напій готується дуже просто і швидко. Необхідно додати в гаряче кави підігріте вино і коньяк. Потім додати трохи цукру і натертої цедри лимона, можна апельсина. Пунш розлити по келихах.
Рецепт приготування креольського пуншу.
Склад:
0,4 літра – рому.
4 ст. ложки – цукрового сиропу.
Лимон.
Лід.
Як приготувати:
Необхідно приготувати цукровий сироп. Далі перемішайте його з ромом в співвідношенні 1:3. У приготовлений пунш слід додати колотий лід і кілька шматочків лимона.
Приємних вам насолод!