Як варити каву правильно

Для когось кава – це звичайний напій, але багато хто не знає, що приготування вишуканого кави – це справжнє мистецтво. Одним з найбільш правильних способів приготування справжньої кави, є заварювання мелених зерен в турці.

Турка являє собою посудину з довгастою ручкою. При використанні якої, ви отримуєте масу задоволення в процесі приготування, цього чарівного напою. Але будьте уважні, при покупці турки ви повинні приділити не менше уваги, як при покупці самого наповнювача, тобто, зерен. Наприклад, через довгу ручку турки, ви ніколи не обпалите пальці. Також, необхідно врахувати матеріал з якої виготовлена сама турка і саму форму. Матеріали з яких виготовлена турка можна розділити на кілька категорій. Нержавіюча сталь і алюміній вимагають менший догляд, а мідь є золотою серединою серед металевий корпусів.

Але як прийнято в народі, найприродніший і корисне – бере початок з природних продуктів. І не будемо вводити вас в оману, самим чудовим матеріалом для турки, служить саме глина. У глиняній турці, кава виходить максимально насиченою, зберігається не тільки засліплюючий аромат, але і всі вишукані властивості закладені матінкою природою. На жаль, за це дивовижне задоволення потрібно платити, не потрібно забувати, що структура глини пориста і часте приготування в такій турці різних сортів глини може призвести до спотворення аромату. Правда, якщо ви справжній шанувальник кави і визначилися з сортом – Вам вже точно нічого боятися.