Як варити варення з вишні

Серед продуктів, заготовлюються взапас, вишневе варення без кісточки стало класикою домашнього консервування. Сьогодні ви дізнаєтеся, як варити варення з вишні в домашніх умовах.

Перед тим, як піддати вишні тепловій обробці, з них необхідно видалити кісточки. Це слід зробити з кількох причин:

– Щоб не пошкодити зуби, коли будете ласувати цією солодкістю, адже піклуватися про красу зубів слід постійно. Купивши іригатор panasonic dj40, ви зможете за допомогою мікробульбашок повітря та унікальної технології подачі води очистити порожнину рота від частинок їжі, і проведете профілактичний масаж ясен;

– Без кісточок варення вариться швидше, оскільки кісточки уповільнюють всмоктування сиропу в ягоду;

– При тривалому зберіганні з кісточок виділяється кислота, що негативно впливає на організм;

– Зовсім не естетично випльовувати кісточки під час чаювання.
Кісточки з вишні нескладно видалити вручну або за допомогою спеціального пристрою, виштовхуючі з вишні кісточку.

Підготовлені вишні без кісточок слід перекласти в емальований таз і засипати цукром з розрахунку на 1 кг ягід 1,2 кг цукру. Вишні повинні полежати 4-5 годин, щоб випустити сік.

Як варити варення з вишні після закінчення часу? Їх можна варити в цьому ж тазі, а можна перекласти в каструлю, але неглибоким шаром. При варінні стежте за тим, щоб усі ягоди були занурені в сироп, а вогонь був слабким. При швидкому нагріванні плоди не встигнуть просочитися сиропом, сік вийде з них і виявиться в сиропі, а плоди стануть сухими і зморщеними. Якщо ягоди спочатку були не дуже соковитими, то в такому випадку їх необхідно залити сиропом. На 1 кг ягід треба взяти 1,5 кг цукру і стакан води. З цукру і води варимо сироп, а в кінці варіння додаємо чайну ложечку лимонної кислоти. Заливаємо ягоди сиропом і залишаємо для просочення на 4:00.

При варінні варення з будь ягоди необхідно використовувати кілька підходів по 10-15 хвилин кожен. Це ж правило поширюється і в нашому випадку, як варити варення з вишні. Проваривши варення перші 10-15 хвилин, вимкніть вогонь і залиште його на 5-7 годин, щоб воно краще настоялося. Не забувайте при закипанні варення знімати пінку, інакше воно вийде каламутним. Проваривши варення 2-3 рази, приступаємо до остаточної варінні. Після чого розливаємо його по стерилізованим банкам і відразу ж укупоривают в металеві кришки. Щоб перевірити герметичність закочування, банки перевертають догори дном. Після того, як варення охолоне, банки протирають, щоб вони не були липкими і розставляють на поличках в шафці.