Як визначити дієту по групі крові

Деякі дієтологи вважають, що людина повинна складати раціон харчування, орієнтуючись на групу крові, яких всього чотири. Крім того, кожна має позитивний або негативний резус-фактор. Якщо дотримуватися спеціальної дієти, вживаючи продукти, які відповідають групі крові, можна уникнути ожиріння та багатьох інших хвороб.
Інструкція
1
Для того щоб підібрати дієту, необхідно визначити свою групу крові. Для цього потрібно здати аналіз (венозну кров) в поліклініці за місцем проживання або в платному медичному центрі.
2
Перша група крові, на думку вчених, існує довше всіх інших. Вважається, що всі стародавні люди мали цю групу. Вони були мисливцями і харчувалися, в основному, м’ясом. Саме тому представникам першої групи найкраще підходить їжа тваринного походження: всі види м’яса, риба і морепродукти, тобто, їжа, яку можна було отримати «своїми силами». Або їжа, зростаюча сама по собі, наприклад, деякі види овочів, горіхи. Обмежити слід вживання злакових культур та молочні продукти.
3
Друга група крові з’явилася пізніше, після переходу людини до землеробства. Людям з такою кров’ю підходить практично будь рослинна їжа: майже всі бобові і соєві продукти, деякі крупи, овочі. Не рекомендується представникам цієї групи є м’ясо, молочні продукти; не принесе користі також пшениця, картопля і квасоля.
4
Третя група крові з’явилася, згідно з дослідженнями, у часи кочевнічества і освоєння нових земель. Раціон представників цієї групи крові стає все більш різноманітним, їм краще всього підходять молочні продукти, деякі види м’яса і риби, яйце, окремі крупи і овочі, деякі фрукти. Не рекомендується птах. Обмежити слід споживання сочевиці, кукурудзи, шкідливі будуть також і деякі горіхи, наприклад, арахіс, випічка, деякі морепродукти.
5
Людей з четвертою групою крові називають «новими людьми». Четверта – сама «молода» група, яка виникла, як стверджують фахівці, в результаті змішування другої і третьої груп. Раціон людей з такою групою крові воістину великий і суперечливий, він повинен складатися в основному з овочів, фруктів, сої; підійдуть також нежирні молочні продукти. З м’ясного – баранина і оленина, індичка; морепродукти. Але і заборони більш різноманітні, слід відмовитися від деяких сортів м’яса і риби, незбираного молока, бобових, гречки, кукурудзи, пшениці та інших продуктів.