Блендер належить до групи універсальних кухонних приладів, тому так важливо вибрати високоякісний пристрій. Пропонуємо кілька порад щодо вибору блендера.
Щоб визначити наскільки якісно блендер ріже кубики, потрібно визначити стійкість основи. Хороший прилад має мати міцну основу, вона не дає можливості блендеру вібрувати. Хороша основа виготовлена з металу.
До покупки блендера необхідно визначитися з кількістю режимів, а також з потужністю приладу. Мінімальна потужність приладу, яка говорить про універсальність блендера, це 350 Ватт.
Зверніть увагу на матеріал резервуара. Бувають скляні і пластмасові. Скляний резервуар більш міцний і стійкий до подряпин. Хоча існує й мінус – такі резервуари легше розбити. А пластикові не можна мити в посудомийній машині.
Про формах і способах роботи
Блендери відрізняються один від одного. бувають заглибокі, з глечиком (стаціонарні) і комбіновані.
Погружений прилад невеликого розміру. Такий блендер потрібно тримати в руці і це створює якісь труднощі. Крім того прилад має ще один мінус: кількість подрібнених продуктів досить скромне. Тому погружений блендер не підходить для великих обсягів.
Стаціонарний блендер має чашу для подрібнення. За допомогою такого блендера можна приготувати соус, коктейль, кондитерський крем, тісто. Прилад займає набагато більше місця, ніж погружений. Це єдиний недолік.
Комбінований блендер більш повний по комплекції. Такий прилад має віночок, ніж-насадку і погружений блендер. Комбінований прилад називають мікрокомбайном. Він найбільш універсальний з усіх трьох видів блендерів.