Як засолити сьомгу

Солона і малосольна червона риба – це дуже смачна страва, яке до душі багатьом. Але ціна готової малосольною сьомги дуже висока, тому ми не може дозволити собі часто балувати себе цим делікатесом. Насправді ж, якщо приготувати малосольну рибу в домашніх умовах, то ви зможете істотно заощадити. Саме тому ваш улюблений сайт корисних порад Eporada.net.ua розповість вам сьогодні про те, як засолити сьомгу. Для засолювання риби краще всього вибирати сьомгу або форель. Оскільки ці види риби жирні, то в кінцевому підсумку після засолювання ви отримаєте дуже ніжну і смачну малосольну рибку.

Крім того, завдяки високій жирності цієї риби її практично неможливо пересолити, оскільки вона «вбирає» в себе саме стільки солі, скільки їй потрібно. Перш ніж рибу засолювати, її необхідно підготувати. Для цього вам знадобитися охолоджена або заморожена сьомга. Якщо риба заморожена, то розморожувати її слід тільки природним шляхом без нагріву в мікрохвильовці або впливу струменя води. Після розморожування рибу необхідно випатрати, ретельно промити і просушити кухонним рушником. За допомогою гострого ножа видалите голову, хвіст, плавники, а також підчерев’я, яке є занадто жирним і мало кому підходить за смаком. Не переживайте, що багато продуктів йде у відходи, з цих інгредієнтів у подальшому можна зварити відмінний рибний суп. Тепер розріжте рибу уздовж хребта на дві однакові частини, видаліть відрізані хребет і великі кістки. Відзначимо, що шкіру з риби можна не видаляти. Надалі завдяки наявності шкіри ви зможете акуратніше і зручніше нарізати готову просолену рибу. У вас вийшло два рибних філе. Засолювати його можна як цілком, так і порізаним на невеликі шматочки.

Отже, як засолити сьомгу. На один кілограм філе візьміть по дві столові ложки солі та цукру, змішайте їх. Цією сумішшю ретельно натріть рибу з усіх боків. Натерту рибу цією сумішшю укладіть в посуд (бажано використовувати скляний посуд або посуд з нержавійки). Зверху на рибу встановіть невеликий прес у вигляді тарілки, а на ній маленька баночка з водою для обважнення. Засолену рибу запрячьте в прохолодне місце (холодильник) на 1-1,5 доби. Готову рибу вийміть і покладіть на паперові рушники, щоб вона трохи висохла. Все, риба готова до вживання. Тепер ви знаєте, як засолити рибу. Смачного.