Як зробити млинці, знає не кожна навіть досвідчена господиня. Адже це традиційне російське блюдо вимагає якоїсь вправності і досвіду від кулінара. Але не все так складно, як здається на перший погляд. І якщо крок за кроком дотримуватися рецептуру і інструкцію з приготування, то у вас обов’язково вийти смачна страва.
Як зробити млинці на дріжджах
Інгредієнти:
– 400г. борошна пшеничного вищого сорту;
– 2 курячих яєць;
– 250 мл. жирного молока;
– Вершкове масло (близько двох столових ложок);
– 20 р. дріжджів;
– Цукор (чайна ложка) і сіль (щіпка).
Приготування:
У злегка підігрітому молоці розведіть дріжджі, дайте суміші постояти близько 10 хвилин. Через цей час додайте цукор, яйця і сіль, а також вершкове масло, і за допомогою віночка ретельно перемішайте всі інгредієнти. Перемішуючи, поступово введіть муку. Борошно бажано попередньо просіяти, щоб вона збагатилася киснем, і надалі млинчики вийшли ще смачнішими. На виході у вас повинно вийти однорідне рідкувате тісто без будь-яких грудочок. Замішане таким чином тісто залиште на «подходк» на 20-30 хвилин. Тепер можна приступати до безпосередньої смаженні млинців на розжареній сковороді з додаванням невеликої кількості рослинного масла.
Як зробити млинці на кефірі
Приготування:
2 столові ложки просіяного борошна вищого гатунку змішайте з такою ж кількістю цукру і півтора чайними ложками солі. Після цього додайте до суміші два окремо збитих яйця. Примушення інгредієнти заливаємо 400 мл. кефіру. Тісто перемішайте, щоб позбутися від грудочок. При необхідності поступово додайте в тісто таку кількість борошна або кефіру, щоб воно вийшло досить рідким. Кефірна тісто на млинці повинно добре розтікатися по сковороді. Дані млинці випікаються на добре розігрітій сковороді на рослинній олії.
Вершкові млинці
Інгредієнти:
– 1,5 літра молока;
– 50 р. дріжджів;
– 2 чайні ложки солі;
– 3 столові ложки цукру;
– 3 склянки борошна;
– 2 яйця;
– Вершки.
Приготування: У півтора склянках теплого молока розведіть дріжджі, додайте туди солі і цукор і перемішайте. Через 10 хвилин, введіть в молочно-дріжджову суміш 2 склянки борошна, і ретельно перемішайте, щоб тісто вийшло однорідним. Залишаємо тісто для підняття на півгодини. Після цього розітріть яєчні жовтки, змішайте їх зі склянкою борошна і розведіть молоком, що залишилося (близько 1 літра), і перемішайте. В окремій посудині збийте міксером в густу піну яєчні білки і окремо вершки. Акуратно змішайте всі інгредієнти так, щоб білки не «опали». Підготовленому тесту необхідно постояти трохи більше півгодини, після чого можна смажити вершкові млинці.