Як зробити морозиво

Які б смачні десерти ми коли-небудь не пробували, але завжди найсмачнішим для нас буде морозиво, від якого навряд чи хто може відмовитися в жаркий спекотний день. На жаль, сьогодні в магазинах досить складно знайти справжнє морозиво, без великої кількості в ньому консервантів, барвників, і виготовлене з натурального молока. Але це не привід відмовляти собі в цьому смачне частування, його можна приготувати самостійно з натуральних продуктів. Саме тому ваш улюблений сайт корисних порад Eporada.net.ua розповість вам сьогодні про те, як зробити морозиво. Сьогодні ми вам пропонуємо кілька рецептів приготування найбільш улюблених і поширених сортів морозива. Отже, як зробити морозиво фруктове.

Для приготування цього десерту вам знадобиться: пів літра жирних вершків (чим жирніше будуть вершки, тим смачніше надалі у вас вийде морозиво), банка згущеного молока, а також 50 грам будь-якого ягідного морозива, або ж натурального фруктового пюре з улюблених вами фруктів. Отже, тепер за допомогою міксера або віночка збийте вершки, але як тільки вони почнуть гуснути, припиніть збивання. До вершкам влийте згущене молоко і ретельно перемішайте інгредієнти. Потім введіть в масу ягоди, джем, варення або фруктове пюре. Знову перемішайте, і майбутнє морозиво вилийте в контейнер для заморозки. Поставте його в морозилку. Через дві години вміст контейнера перемішайте вилкою і знову поставте його в морозилку до повного заморожування. Смачним виходить таке морозиво, якщо додати в якості наповнювача перетертий банан.

Як зробити морозиво шоколадне в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться 100 грам темного шоколаду, три столові ложки цукру, півсклянки молока, 300 грам жирних вершків. Молоко підігрійте на вогні, потім розчиніть в ньому цукор і скибочки шоколаду. Масу відставте до повного охолодження. Потім ретельно збийте вершки і з’єднайте з молочно-шоколадною сумішшю. Масу перелийте в контейнер і поставте в холодильник до повного замерзання.

Як зробити морозиво «Крем-брюле» в домашніх умовах. Для цього сорти морозива вам знадобиться півлітра жирних вершків, банка згущеного молока і дві столові ложки якісного коньяку. Збийте вершки і додайте до них згущене молоко, ретельно перемішайте, після чого додайте коньяк і знову перемішайте. Масу влийте в контейнер для заморозки. Поставте в морозилку на годину-півтори, потім перемішайте морозиво виделкою, після чого приберіть його знову заморожуватися. Пам’ятайте, що при приготуванні домашнього морозива температура вашої морозильної камери повинна бути встановлена на мінімальному рівні.